Activiteiten

WAT WE DOEN

Onze activiteiten

Hiernaast vindt u een overzicht van alle onderwerpen waar wij ons over ontfermen. Voor een gedetailleerd overzicht van onze recente verwezenlijkingen kan u zich wenden tot de project-pagina.

Met de expansie van de haven van Antwerpen is ons bedrijf mee gegroeid als dé expert in het bouwen, vernieuwen en onderhouden van kraanbanen voor alle soorten behandelingen in de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge.

Deze projecten brengen we van A tot Z tot een goed einde: van het leveren van de spoormaterialen tot de kleinste afwerking van de kraanbanen. Zo voerden we opdrachten uit voor het aanleggen van de kraanbanen van het nieuwe Deurganckdok in de Haven van Antwerpen.

Ook werkt NV Frateur – De Pourcq voor de privébedrijven in de petrochemie of industrie. Vele van deze bedrijven in haven- en industriegebieden hebben een spoorlijn op hun site.

Wij verzorgen de vernieuwing of het onderhoud van deze spoorlijnen volgens de normen beschreven door Infrabel. Ook de aansluiting van deze lijnen met het openbare spoornet voeren wij correct uit.

Het openbaar vervoer zit in de lift en dus heeft FDP reeds grote en kleine projecten uitgevoerd voor verschillende vervoersmaatschappijen zoals De Lijn, MIVB en TEC.

Als hoofd- of onderaannemer van wegenbouwers bouwden en vernieuwden we reeds metro- en tramlijnen in Antwerpen, Gent, Charleroi, Brussel en aan de kust.

Met onze jarenlange ervaring denken we zowel met de klant als met onze partners mee over veilige, onderhoudsvriendelijke en trillings- en geluidsarme oplossingen.

Bovendien leggen we de nadruk op efficiënte en duurzame bouwtechnieken, en het bouwen met minder hinder voor de buurtbewoners.

Werken aan de spoorwegen is steeds een uitdaging: werken onder tijdsdruk, werken met grote machines zoals een vernieuwingstrein, werken in dag- en nachtshiften en volgens strenge veiligheidsregels.

Dankzij onze ervaring in spoorwerken en een goede organisatie hebben we reeds heel wat projecten in opdracht van Infrabel succesvol uitgevoerd.

Naast de aanleg van trein-, tram-, metro- en kraanbanen bouwt en onderhoudt FDP ook de plezierspoortjes in pretparken als Plopsaland, Bobbejaanland, Walibi en Pairi Daiza.

Een team van gespecialiseerde ingenieurs en spoorbouwers zorgen voor het ontwerp, het vervaardigen en het plaatsen van deze mini spoorbanen.

In een eigen constructie-atelier vervaardigt een gespecialiseerd team dagelijks allerlei spoormaterialen en toebehoren. Zo is NV Frateur – De Pourcq één van de weinige bedrijven in België die nog wissels en kruisingen bouwt.

Onze organisatie neemt sinds een lange tijd deel aan Europese onderzoeksprojecten en voert eigen onderzoek uit naar de ontwikkeling van nieuwe, economische, veilige en duurzame spoortechnieken.

Zo ontwikkelde FDP reeds een eigen tramsysteem ter vermindering van trillingen en geluid, dat bovendien de vervanging van de rails vergemakkelijkt.